miercuri, 27 mai 2015

Tipuri de femei cu care bărbaţii responsabili nu trebuie să se căsătorească


Pentru a fi imparţiali şi oneşti, vom prezenta şi varianta feminină, tradusă şi adaptată din varianta originală prezentată de J. Lee Grady în Charisma Magazine.



„Ca răspuns la articolul precedent”,  spune Lee Grady, „am primit o mulțime de cereri ca să împărtășesc sfaturi similare pentru bărbații care sunt în căutarea unei soții. Deoarece sunt mentor mai multor tineri în momentul de față și am văzut pe câțiva dintre ei întemeind căsătorii de succes în ultimii ani, nu mi-a fost greu să fac această listă. Acestea sunt femeile de care îi previn să se păzească pe fiii mei spirituali”:


  1. Necredincioasa. În articolul din săptămâna trecută, am amintit femeilor că Biblia e absolut clară în această privință: creștinii nu trebuie să se căsătorească cu necredincioși. În 2 Corinteni 6:14 scrie:”Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?”(VDCC). Pe lângă decizia de-al urmări pe Hristos, căsătoria este cea mai importantă decizie pe care o vei lua în viața ta. Nu o ruina ignorând ceea ce este evident. Ai nevoie de o soție care să-L iubească pe Isus mai mult decât te iubește pe tine. Pune maturitatea spirituală în top-ul listei calităților pe care vrei să le aibă o soție.
  2. Materialista. Un tânăr prieten de-al meu a fost logodit cu o fată ce aparținea unei familii bogate. Luni întregi a strâns bani pentru ca să-i cumpere un inel, dar când a cerut-o în căsătorie ea i-a spus că trebuie să se întoarcă la magazinul de bijuterii și să-i cumpere un inel cu un diamant mai mare. Și-a presat logodnicul să intre în datorii pentru un inel care să-i împlinească așteptările. L-am avertizat pe prietenul meu că pășește pe un teren mlăştinos. Dacă nu vrei să trăiești în datorii toată viața ta, nu te căsători cu o fată ce iubește banii și are opt cartele de credit în portmoneul ei de Gucci.
  3. Vedeta. Unor băieți le place să facă pe grozavii și să pretindă că sunt superiori femeilor. Vedetele sunt versiunea feminină acestora. Ele cred că lumea se învârte în jurul lor, și nu se gândesc de două ori să-i facă rău altuia pentru a demonstra că au dreptate. Cuvintele lor sunt dure iar cererile lor la o pocnitură de degete sunt iraționale. Unele dintre aceste femei pot ajunge în poziții înalte în biserică, dar nu te lăsa păcălit după vorbele lor foarte spirituale. Adevărații lideri sunt umili. Dacă nu vezi o umilință ca și a lui Hristos în femeia cu care te întâlnești, îndepărtează-te de ea și continuă să cauți.
  4. Dalila. Vă aduceți aminte de Samson? A fost uns de Dumnezeu cu o putere supraumană, dar și-a pierdut-o când o femeie seducătoare i-a descoperit secretul și i-a făcut cea mai faimoasă tunsoare din istorie. La fel ca și Dalila, o femeie care nu și-a supus sexualitatea ei lui Dumnezeu are să te orbească cu farmecele ei, o să-ți frângă inima și o să-ți stingă ungerea. Dacă femeia ”creștină” pe care ai întâlnit-o la biserică se îmbracă provocator, cochetează cu alți băieți, postează comentarii sexuale nepotrivite pe Facebook sau îți spune că este de acord cu sexul în afara căsătoriei, ieși din relația aceea înainte ca ea să te prindă.
  5. Gâlcevitoarea. Un tânăr mi-a spus recent că a avut o relație cu o fată ce avea resentimente serioase în inima ei datorită unor suferințe din trecutul ei. ”Înainte de a o cere în căsătorie i-am cerut logodnicei mele că trebuie să înfrunte aceasta”, a explicat. ”Ar fi putut termina relația dar de fapt s-a produs o mare schimbare și acum suntem logodiți.” Acest băiat a realizat că amărăciunea nerezolvată poate să ruineze o căsătorie. În Proverbe 21:9 scrie: ”Mai bine să locuiești într-un colț pe acoperiș, decât cu o nevastă gâlcevitoare într-o casă mare”. Dacă femeia cu care te întâlnești este cuprinsă de mânie și resentimente, viața voastră împreună o să fie distrusă din cauza certurilor, a ușilor trântite și de un dramatism nesfârșit. Insistă ca ea să caute rugăciune și consiliere.
  6. Manipulatoarea. Căsătoria înseamnă cooperare în proporţii egale între cei doi soţi, și singura formă în care funcționează este atunci când atât soțul cât și soția au o supunere mutuă potrivit cu Efeseni 5:21. În același fel cum unii băieți cred că pot să conducă o căsătorie ca și pe o dictatură, unele femei încearcă să manipuleze deciziile ca să obțină ceea ce vor. De aceea consilierea premaritală e atât de importantă! Nu trebuie să aștepți până ce ești căsătorit de două săptămâni ca să descoperi că soția ta nu are încredere în tine și vrea să conducă în casă. 
  7.  
  8. 1 
  9. Fata mamei. E normal ca și fata recent căsătorită să-și sune mama regulat pentru a-i cere sfat și sprijin. Nu e normal însă ca ea să vorbească cu mama ei de cinci ori pe zi despre fiecare detaliu din căsătorie, inclusiv despre viața ei intimă. Asta e ciudat. Totuși am dat consiliere unor băieți care aveau soții ce permiteau mamelor lor (sau taților) să aibă un control total asupra căsătoriei lor. În Geneza 2:24 spune că omul va lăsa pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa. Părinții trebuie să stea în planul secundar al căsătoriei copiilor lor. Dacă prietena ta nu acționează liberă de părinții ei, procedează cu grijă.
  10. Dependenta. Atât de multe persoane în biserica de azi nu au fost ucenicizate cum se cuvine. Mulți se luptă cu diverse tipuri de dependențe – băutură, droguri ilegale, medicamente sau pornografie – din cauză că nu confruntăm aceste păcate de la amvom sau pentrucă nu oferim suficient sprijin plin de compasiune acestor persoane. Isus poate să elibereze pe deplin o persoană de aceste obiceiuri, dar nu trebuie să aștepți până ce ești căsătorit ca să afli că soția ta are probleme cu băutura sau cu alte vicii. S-ar putea să fiți totuși chemați la căsătorie, dar nu e înțelept să te căsătorești până ce prietena ta nu-și înfruntă direct problemele ei
Cea mai bună regulă de urmărit pentru a alege o soție se găsește în Proverbe 31:30: ”Dezmierdările sunt înșelătoare, și frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată.” Nu te uita la calitățile exterioare despre care lumea spun că sunt importante, ci uită-te la inimă. sursa :www.stiricrestine.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu