Sclavagismul si Credinta
Cea mai periculoasa forma de oranduire sociala, cunoscuta de-a lungul istoriei popoarelor, in care ''''omul exploateaza pe om'''', putand fi cumparat, devenind proprietatea personala a altui om, in care vointa proprie dispare, nu conteaza si nu exista, sclavul traind si servind doar pe stapanul sau, nu dispune de propria vointa, nu are visuri, sperante, proprietati, doar iluzia vietii prin prisma proprietarului de sclav, putand fi vandut altor stapani, omorati, tratati ca pe animalele din staule, folositi si pentru imperechere si reproducerea altor sclavi, tratati ca o marfa, ca pe obiecte, ca pe animale, toti avand un PRET DE CUMPARARE.
Acestia se lasa vanduti si cumparati fiindca nu stiu o CALE, de eliberare , iar daca unii o afla, se sperie si nu stiu sa-si urmeze destinul de om liber si independent, ce trebuie descoperit, invatat, asumat. Mii de ani au trecut, pana a disparut era si oranduirea sclavagista din istorie, oamenii castigand un FEL drept de LIBERTATE RELATIVA, obiectiva, legislativa in functie de constitutia fiecarei tari, fiecarui neam si popor.
Aceasta parere e viziunea obiectiva a lucrurilor, cea legala, dar sa vedem ce inseamna sa fiu ''rob'' sau ''scalv'' al PACATULUI, partea subiectiva a individului, spiritul lui, e liber sau nu ? E inca inrobit in propria SCLAVIE a pacatelor sale, incatusat de propriile convingeri, acumulate de-a lungul vietii, luate din familie sau anturaj, comunitate, legislatie sau religiile din care fac parte ??? SCLAV sau LIBER ???
.
BIBLIA, este singura carte din lume care scrie despre ''ganduri din inima''', exprimare care m-a socat la inceput. Restul lumii, vorbeste sau scrie despre ganduri ca fiind ratiune din creier, limita acestuia fiind in functie de educatie si autoeducatie ''' incatusat in propriile convingeri, propriile ganduri'''e forma subiectiva a sclavagismului, '''eliberarea propriului prizonier'' nu stiu pe unde am citit, clar e ca noi suntem ''incuiati'' in propria noastra sclavie, ne-am limitat singuri de propriile noastre convingeri, preluate sigur de la altii, cand ne gandim ca unii pot mult, iar altii spunem ca nu suntem in stare, sau nu ni se cuvine cutare lucru. Ei, asta-i problema ''sclavului din noi insine''' ca noi ne limitam singuri in ''propria cusca''' si nu stim cum sa ne eliberam.
CONSTATARE - toate informatiile preluate de creier pe cale constienta sau inconstienta ori transmise telepatic, sunt procesate de creier, unele admise, altele confuze, majoritatea respinse fiind ''incredibile'' pentru anumite ''mentalitati'' mai putin informate, educate si autoeducate. Creierul proceseaza informatiile numai si numai in functie de emotii, sentimente si astea vin doar din INIMA, centrul energetic UMAN.
Individul foloseste informatiile primite, pentru a construi sau a darama, pentru a creea bu- curie si fericire in jur, sau pentru a se razbuna, din invidie, dusmanie , ajungandu-se pana la crime. Dar sa nu uitam, ca totul se intoarce ca un bumerang impotriva, sau in favoarea persoanei care EMITE aceste ganduri zis din inima rea, sau din inima buna, ca intr-o metafora din mitologia indiana de neam Sheroche, unde un maestru isi invata discipolul, spunandu-i ca in interiorul unui om, se da o lupta apriga, ca lupii aceea de pe deal. Unul este foarte bun, iar celalalt este rau, iar cand elevul intreaba care va invinge, maestrul ii raspunde: '' cel pe care il vei hrani '', deci daca noua ne place sa traim in minciuna, tradare, infidelitate si vedem ca ne este rau, imediat ne puteam schimba in bine, dragoste, loialitate, fidelitate, ajutor neconditional, altruis.
INIMA fiind centrul nostru magnetic, poate atrage si emite creeatii negative, distructive sau creeatii pozitive, ce ne vor face fericiti sau nefericiti, la fel vom emana in jur, unde electromagnetice ce ne atrag in societate, ne resping in anumite cercuri sociale. De aici si rezonanta, pai nu te atragi pana nu rezonezi, cu indivizi ce emit aceleasi stari, individul fiind si receptor si transmitator, atrage si respinge, emotiv, din inima. Autodefinire si autopedepsire, suflet inrobit in propriul sclavagism mental, inima sufera, incatusata, la ganduri negative.
GANDURILE POZITIVE sunt generatoare de FERICIRE, care este contagioasa si se transmite in mod placut celor din jur, optimism, pasiune, altruism, suflet nobil eliberat de povara autocompatimirii, lasitatii, fricii, neincrederii in propriul eu , sau increderea in oamenii din jur si mai grav, neincrederea in promisiunile lui Dumnezeu, prin Iisus Christos Messia '' cu niciun chip nu te voi lasa '' , promisiuni de fericire.
Deci, oamenii pot fi scavii unor invataturi defecte din familie de hoti, trantori, criminali, ma- fioti, a unor deprinderi proaste din traumele copilariei, altele sunt preluate pe '' drumul vietii'' din anturajul in care se invarte individul, altii sunt sclavii unor ''RELIGII'' in care se vorbeste despre Dumnezeu si Iisus, dar folosesc ritualuri, invocatii la sufletele mortilor si jerfe , politeism, spiritism, idolatrie, care pedepsesc, ( ortodocsism-ul si catolicism-ul ) ii inrobesc si mai mult in sclavia unor doctrine idolatre, disfunctionale, facandu-i sclavii sau '' credinciosii '' unor religii ce se roaga la icoane din lemne, pietre, aur si argint prin ritualuri spiritiste, oculte, antichrsite si nu COPII LIBERI DE DUMNEZEU, vindecati, mostenitori.
Acum, observ MARELE RAZBOI INVIZIBIL AL RELIGIILOR, zis ''crestine'' , unde intervine diversiunea si disimularea antichristului, ( cum ar fi religia '''martorii lui Iehova, care transforma oamenii in sclavi fideli si prevazatori, ai unei religii, nu in copii de Dumnezeu, liberi-mostenitori ), nu are cum sa fie chrestin cel ce pleaca la lupta, chrestin inseamna PACE, e ideologia salvarii prin dragoste si iubireneconditionata, altruista, pana la sacrificiul de sine in folosul omenirii, prin dezarmare de arme fizice care omoara, nu poti aduce pacea cu arma in mana, pacea se castiga, cu rabdare, DRAGOSTE SI IUBIRE ALTRUISTA, NECONDITIONATA, mila, iertare si intrajutorarea semenilor pentru MANTUIRA in masa si salvarea de la autodistrugerea.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu